Kraj mého srdce

Moc mne potěšil zájem jednoho z tvůrců tohoto webu, Radka Orkáče, abych zde umístil svou upoutávku na můj nový web: www.zkrajedosveta.cz. Tento internetový magazín je zaměřen na krásy Ostravy a Moravskoslezského kraje, ale přináším i cestopisy z pěkných míst světa, odkud se vždy rád vracím domů, do Hrabové.

Už jsem nemohl poslouchat, jak je náš kraj vnímám jako nějaká černá díra zamořená smogem, zatížena prastarými hutěmi a vyhlodána těžbou uhlí. Já vnímám kraj svého srdce jinak. A lidé, kteří sem s těmi médii vytvořenými trudomyslnými představami přijíždějí, aby pak viděli něco zcela jiného, výrazně hezčího, mi v tom dávají za pravdu.

Jsem přesvědčen, že žijeme v úžasném místě, v kraji s nádhernou přírodou, s bohatou, zajímavou a dlouhou historií, která lze při toulkách krajem vnímat doslova na každém kroku. Pochází odtud mnoho významných osobností, které se proslavily doma i ve světě. Mnozí, jako třeba Leoš Janáček nebo Petr Bezruč, cítili tak silné pouto k tomuto kraji, že se sem vrátili na stáří zpět. A mnozí jako František Palacký nebo Sigmund Freud se proslavili doma i ve světě.

To vše budete postupně na webu nacházet. A mimochodem, už teď si tam můžete přečíst i něco o našem dřevěném kostelíku.

kostelik

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]