Oprava nedávné modernizace a rekonstrukce

V průběhu srpna a září 2014 se dělala nová silnice v Hrabové. Po roce a sedmi měsících se musí opravovat.. .

 

4 Komentáře

  1. Petr Halfar říká:

    Kanály jsou na cestách vždy problém.
    Aspoň, že se to opravuje, než by měly být propadnuty o pár cm.
    Škoda jen, že je nelze umisťovat vždy doprostřed jízdního pruhu, aby se mezi nimi nemuselo kličkovat viz např. zatáčka Paskovské mezi Hruškou a úřadem. Nedávno mi tak vjel do třetiny mého pruhu protijedoucí taxi a tak tak jsme se minuli.

    • Petr Halfar říká:

      Není se čemu divit, když Paskovskou denně projede 8-10 tis. aut včetně běžně jezdících náklaďáků nad 12 tun a tahačů s návěsem. Přitom předevčírem v noci projely v cca 23,15 hod. za sebou tři takovéto soupravy jednoho opavského dopravce.

      • Milan Slíva jr. říká:

        Pane Halfare, kanálové vpusti nebývají vždy problém. A pletete si příčinu a důsledek. U celkově rekonstruované cesty použití zastaralých a neefektivních technologií bije do očí. V době, kdy jsou k dispozici samonivelační kanálové poklopy, často výškově stavitelné i kdykoliv po instalaci, jsou současné opravy nepochopitelné. Hlavně když je furt co opravovat a zbytečně lít peníze do dalších a dalších oprav. Holt jsme tak bohatí, abychom mohli kupovat levné věci. Oprava poklopů kanálů historické konstrukce výměnou za samonivelační trvá cca. 4 hodiny. Při stávajících opravách si dosytosti užijeme silničního slalomu než dostatečně vytuhne beton a bude odstraněno omezení kolem kanálu. Některé poklopy kanálu po minulé opravě neudržely výšku ani týden a není důvod se domnívat, že to nyní bude jiné.

        • Vladimír Petana říká:

          Je to tak. Šetřit se musí, ať to stoji co to stojí. To jsou konce / výsledky soutěží za nejnižší cenu.

[email protected] [email protected]