Jak se Hrabová úspěšně vypořádala s havárií vody

V úterý 6. března postihla Hrabovou mimořádná havárie vodovodního řadu velkého rozsahu. V nočních hodinách došlo k poruše na přivaděči, který se nachází za garážemi na Šídlovci. Voda je ze Slezské Ostravy těmito místy přiváděna nejen pro Šídlovec, ale následně i pro celou Hrabovou.

Nejprve na celou událost upozornil veřejnost Radim Miklas, který ve facebookové skupině obce zveřejnil aktuální informace z webu Ostravských vodáren a kanalizací a.s.

První informace o zastavení dodávky vody

Na svých stránkách podobnou informaci zveřejnil mezi 6.-7. hod. ráno i úřad. Nutno upozornit, že jde vidět, jak rychle je náš úřad schopen na takové události zareagovat. Kdyby měli úředníci možnost rozesílat občanům SMS zprávy, pravděpodobně by lidé měli potřebné upozornění v mobilu již v době, kdy teprve vstávali;-)

Informace visela od rána i na webu obce

Tajemnice školy a následně i ředitel školy událost řešili také okamžitě. Tajemnice již kolem šesté hodiny ranní domlouvala s dispečinkem promptní přistavení cisteren a ředitel školy přes paní Bollogovou a následně i tajemníka úřadu domlouval další možné scénáře pomoci.

Kdo volal na dispečink a ptal se, jestli, kdy a kde budou přistaveny cisterny, dostal následující odpověď:

První se bude zásobovat škola (jídelna), pak dvě školky a následně bude 3-5 cisteren jezdit po ulici Paskovské (pravděpodobně budou zajíždět i do přilehlých ulic).

Ve škole nakonec pomáhali nejen žáci devátých tříd, dobrovolní i profesionální hasiči, něco málo přijeli pomoci dokonce i pracovníci VPP, které sem poslal úřad. Příjezd cisterny s vodou vyhlíželi a měli nasměrovat strážníci Městské policie, kteří v dané době dohlíželi na bezpečnost u semaforu.

Jak jde vidět, když se chce, všechno jde a za koordinaci i spolupráci si všichni zaslouží jedničku s hvězdičkou.

Informace od OVAKu

V ranních hodinách se lidé okamžitě vydali do obchodů, aby se připravili na situaci, že by pitná voda netekla až do 14. hod., což byly první odhady dispečinku. Například v Budoucnosti nebylo během chvíle málem co nakupovat;-)

Do tržky ani nechoďte… 😀 a voda uz stejně asi není… (Martina Uhlířová)

Poruchu na přivaděči se naštěstí podařilo odstranit již v dopoledních hodinách. Některé domácnosti hlásily obnovu dodávky již v 9 hod.

Konec dobrý, všechno dobré…

Štítky:

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]