Hrabová: Občané vyhráli boj s radnicí, na opravu komunikací jde 5 mil. korun

Mám dobrou zprávu prakticky pro všechny, kteří v posledních měsících posílali podněty, sepisovali stížnosti, chodili prosit na úřad, nebo se jakkoliv hlasitě ozvali, že je potřeba konečně začít v Hrabové opravovat cesty. Je úžasné, jakou sílu mají občané, když jdou slyšet…

Články na Hrabová.Info z posledních tří měsíců:

Včera doputovala na radnici další petice/stížnost

Ještě ve středu 16. června, tedy pár hodin před jednáním zastupitelstva, nespokojení občané z ulice Dubraviova stihli zaslat další stížnost naší samosprávě. Během několika málo dnů ji podepsalo 29 občanů…

Opětovná žádost o opravu cesty (16.6. 2021)

Opětovná žádost o opravu cesty (16.6. 2021)

Odkud se vezmou peníze?

Přestože ještě před 10 dny napsal tajemník úřadu v naší skupině na Facebooku, že se musí zastat naší samosprávy, že na opravy cest nejsou peníze, byl to nakonec právě on, kdo našel řešení… dočasně můžeme použít peníze z bytového fondu, během tří let se zpět musí vrátit minimálně 80%.

Rada obce slibovala sestavení zásadního plánu oprav bytů/domů na Šídlovci do konce roku 2020, zůstalo však jen u (předvolebních) slibů a na účtě obce byl přebytek neskutečných 14 mil. korun. Finanční výbor, jehož zápis zveřejním někdy později, s použitím části těchto peněz souhlasil a včera zastupitelstvo schválilo “převedení” 5 mil. korun z bytového fondu do fondu oprav cest.

Slavíme obrovské vítězství…

… po více než ročním tlaku veřejnosti, spoustě stížností, několika peticích, desítce článků/příspěvků na Hrabová.Info a facebooku, dokonce jsem na žádost občanů opravu cest řešil opakovaně na zastupitelstvu (i jako samostatný bod dne 23.9. 2020). Níže uvedenou tabulku je nutné brát jen jako odrazový můstek pro další upřesnění (přesná místa, termíny, cena, atd.).

Štítky: , ,

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]