(FOTO) Hrabová: Vyjedná vedení obvodu řízení křižovatky u Shell?

Již v roce 2016 jsem jako občan na jednání Zastupitelstva obce upozorňoval na skutečnost, že až se začne budovat Prodloužená Mostní, bude již pozdě na to začít řešit vybudování kruhového objezdu za mostem mezi Vratimovem a Hrabovou. Od otevření prodlouženého úseku Mostní již uplynuly více než dva roky a kruhový objezd u čerpací stanice Shell je stále v nedohlednu.

Každodenní kolona, pohled z ulice U Řeky

Každodenní kolona, pohled z ulice U Řeky

Před malou chvílí mi napsal jeden ze sousedů následující prosbu:

Vím, že asi nemáte možnost, ale třeba se Vám podaří někoho alespoň vybídnout k úvaze. Vzhledem k uzavírkám na Místecké to řada řidičů bere přes Hrabovou a vznikají zácpy k Shell pumpě. Nemohla by obec požádat PČR o řízení té křižovatky, alespoň v době ranní a odpolední špičky? Je to jenom taková idea. V minulosti už tam policie dopravu řídila, docela to fungovalo, tak jsem si na to vzpomněl.

Není to jen oprava Místecké, která žene řidiče přes Hrabovou, protože do Hrabové je svedena objížďka Nové Bělé. Kolona na prodloužené Mostní citelně ovlivňuje i městskou hromadnou dopravu na Paskovské ulici.

Dnes ráno stála kolona aut na Paskovské ulici až k zastávce Beta.

Dnes ráno stála kolona aut na Paskovské ulici až k zastávce Beta.

Obratem jsem proto poslal podnět zastupitele na úřad k rukám vedení odboru dopravy a Radě městského obvodu Ostrava-Hrabová:

Dobrý den,

z pozice zastupitele žádám o zajištění dohledu a řízení provozu křižovatky v Ostravě-Hrabové u čerpací stanice Shell na silnicích Mostní a Frýdecká. V minulosti již zde dopravu policie řídila a situace se citelně zlepšila.

Dále prosím o zaslání informace o stavu námitky proti vedení objíždky přes Hrabovou kvůli uzavírce v Nové Bělé. Stále přes Paskovskou proudí velké množství aut a z nich je řada i plně naložených náklaďáků. Občané nemohou za to, že jste na konci roku souhlasili s vedením objížďky přes Hrabovou a zcela chápu jejich rozhořčení, které vedlo až ke stržení pásek přes svislé značení zakazující tranzit náklaďákům. Pokud zařídíte stržení pásek u prvních dvou značek v Paskově, městská policie bude opět moci vybírat pokuty…

Děkuji za sjednání nápravy a vyrozumění mé osoby.

S pozdravem, Orkáč

Fotky jsou na Google Photos:

Štítky: , , ,

2 Komentáře

  1. Petr+Žižka říká:

    Je mi trochu záhadou, že tento problém musí řešit “řadový” zastupitel a neřeší to náležitě placené vedení obce. Provoz na Mostní je opravdu brutální a přitom bylo jasné, že přesně takový kvůli opravě mostu bude. Ale možná to vedení obce řeší, jen neúspěšně. Kdo ví?

  2. Radomír Orkáč říká:

    Je to nepochopitelné, ale vedení MOb to očividně má na párku, protože byl tajemník nucen můj podnět přeposlat na dopravní inspektorát. Já žádal ale vedení MOb, aby to pořešili… Chápe toto sdělení tajemníka někdo jinak než že se na to starosta opět vykašlal? V příloze byl můj text ze článku…
     
    Dobrý den,
     
    na podnět zastupitele MOb Hrabová Vás žádáme o zajištění dohledu a řízení provozu křižovatky ulic Mostní a Frýdecké u čerpací stanice Shell.
     
    Ing. Jan Socha
    tajemník
    Úřad městského obvodu Hrabová

[email protected] [email protected]