Deník: Historická událost pro Ostravu. Dorazí řada cyklistů i na 150 let starých kolech

(Deník, 24.5. 2024) Pořadatelství IVCA Rally, hlavní události Mezinárodní cyklistické asociace veteránů (IVCA), se v Ostravě chopil Klub českých velocipedistů v Hrabové. Do asociace byl přijat před sedmi lety a nyní projde největším testem od svého obnovení před jedenácti lety. Založen už však byl v roce 1906. K organizaci v zahraničí prestižní akce tak má dobré předpoklady.

Hned v pěti dnech na přelomu května a června se vůbec poprvé v historii uskuteční v Ostravě IVCA Rally. Jde o mistrovství světa v jízdě na historických, mnohdy i 150 let starých kolech, mimo jiné takzvaných kostitřasech. Na programu je nejen mistrovství světa na ovále, ale i závod na 160 kilometrů, gala vyjížďka v historických kostýmech i cyklistický bleší trh.

Rozhodně to má být velká sláva. Do Ostravy dorazí na přelomu tohoto a příštího měsíce až na tři sta účastníků na historických kolech, a to doslova z celého světa. Zúčastní se veteránští cyklisté z Německa, Francie, Belgie, Anglie, Rakouska, Švýcarska, Slovenska, Polska, Lotyšska, ale také z Kanady, Indonésie a samozřejmě České republiky.

Více v článku v Moravskoslezském Deníku: https://moravskoslezsky.denik.cz/zpravy_region/historicka-udalost-ostravu-dorazi-rada-cyklistu-na-150-let-starych-kolech-2024.html

Štítky:

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]