Zajímavý postřeh v boji proti zápachu z průmyslové zóny v Hrabové

V posledních dnech se v souvislosti s bojem proti zápachu, konkrétně s hledáním organických či prachových částic ve vzduchu přicházejícím z naší průmyslové zóny, začalo psát více, než bylo obvyklé v uplynulých letech. Konečně se podařilo toto téma dostat do širšího povědomí a po letech se zdá, že se lidé začínají znovu zajímat a cítí, že nyní se boj proti tomuto problému zintenzivňuje.

Chtěl bych se s Vámi podělit o postřeh, který jsem dnes obdržel od jednoho z našich občanů. Nikdo netvrdí, že se jedná o důkaz toho, že by společnost ITT (hala společnosti na obrázku) vypouštěla závadný obsah do vzduchu! Minimálně se však jedná o zajímavý poznatek, který vyvolává otázky… Proč je střecha v těchto místech zbarvená? Je ještě v zóně jiná hala, kde by bylo zbarvení po letech podobné?

Společnost ITT

Společnost ITT | Střecha je u těchto vývodů je jinak zbarvena…

Pokud by někdo znal odpovědi na vyvstalé otázky, neváhejte mi napsat na [email protected].

Zdravím pane Orkáči,

všiml jsem si Vašeho příspěvku na hrabova.info, tak posílám své poznatky za poslední rok (určitě nechci vystupovat v televizi, nebo být jakkoliv zveřejňován).

Největší zápach z průmyslové zóny cítím nejvíce v zadní části (fabrika označená červeně, je to přesně ten stejný zápach, který jde cítit, když fouká vítr na Hrabovou (hlavně na podzim)

Je celkem zajímavé sledovat satelitní snímky za posledních 10 let. Zmiňovaná fabrika je jediná, na které se v průběhu let objevuje zbarvení (oranžové) na střeše.

Nevím, jestli se to takhle někdy řešilo, ale satelitní snímky jsou celkem pěkným ukazatelem. Jedná se o můj osobní názor, že zápach jde přesně z této fabriky. Od jara jezdím na kole okolo v různé časy a dny. Až u této haly člověk dostane pecku zmiňovaného zápachu.

Snad Vám bude tato informace užitečná.

Ještě jednou prosím, abyste moje jméno nezveřejňoval, děkuji.

 

 

Štítky:

Vložte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

[email protected] [email protected]