Ukliďme Hrabovou, aneb zúčastněte se největšího úklidu všech dob…

(Aktualizováno 22.9. 2024 13:10 hod.) Úklid Šídlovce po povodních jde do závěrečného finiše. Před 13. hod. se mi podařilo dohodnout s OZO Ostrava vyprázdění dvou kontejnérů na Šídlovci a jejich přesun na tržku před Budoucnost, protože zde je aktuálně nejvíce odpadu, který je potřeba naložit.

Co je potřeba ještě dnes udělat, viz mapy.cz:

  • Naplnit oba kontejnery (již jsou na místě) od OZO Ostrava před Budoucností.
  • Naplnit kontejner (již je na místě) odpadem, který se nachází naproti Šrobárová 22 u kontejnerů na třízený odpad a odpadem, který se nachází za domem Šrobárová 22.
  • Naházet odpad do kontejneru (ještě NENÍ na místě) před vchodem Šrobárova 9.
  • V 16:00 je sraz u Martina Veselého (Poplužní 65), kde budeme nakládat dva kontejnéry odpadu.

Nevím, jestli bylo potřeba někdy v historii Hrabové tolik dobrovolníků, jako tento víkend. Je třeba udělat za letošními povodněmi definitivní tečku a je šance, že pokud nám přijdete pomoci, stihneme to.

Co dobrovolníky čeká se můžete podívat na videu:

Máme domluvené pěkné počasí, několik “mobilních” kontejnerů, které budou pendlovat mezi Hrabovou a skládkou v Hrušově a právě teď bude potřeba, abychom naposledy pořádně zabrali. I jedna hodina, či dvě pomoci je lepší než nic. Pokud Vám bude něco nejasného, nebo máte jakýkoliv návrh na zlepšení či jen dotaz, napište mi SMS na 604 715 917, ale prosím nevolejte.

Kdy a kde?

Začínáme tuto sobotu 21.9. 2024 v 8:00 hod. na konci ulice Šrobárova (u garáží), viz mapy.cz a je velice pravděpodobné, že budeme pokračovat i v neděli. Vše se bude řešit operativně na místě v závislosti, kdy dorazí vyprázdněné kontejnery z Hrušova. Nezapomeneme ani na ulici Krmelínskou a Bažanovou, ty budou po Šídlovci samozřejmě následovat. I kdyby na ně nemělo vyjít o víkendu, vyčistíme je příští týden.

Co je potřeba?

Bude potřeba i jídlo a pití, takže kdo může ať připraví/přiveze/přinese a roznáší jídlo (sandwiche, rohlíky/chleba s čímkoliv, buchty, salámy, prostě co byste si sami dali). Pitný režim je základ… nakupte PET láhve s nealkem, plechovky s nealkem, vemte s sebou fix, ať si PETku dobrovolník podepíše a nosí s sebou. Nejlepší by bylo, kdybyste byli s jídlem a pitím mobilní (např. ho mít v autě), protože se budeme neustále přesouvat…

Kdo a kdy má přijít uklízet?

Předpokládáme, že se zapojí i občané ze vchodů, před kterými odpad je. Pokud jste nebyli doma, když jsme uklízeli před Vašim vchodem, tak přijďte pomoci jinde. Mohou přijít i rodiče s dětmi a třeba jen na chvíli, vždy mohou sbírat papírky, nebo mohou nosit jen něco drobného.

Musíme zbavit Hrabovou i pytlů s pískem, jutové pytle budeme schovávat, plastové pytle budeme vyhazovat do třízeného odpadu. Takže kdo vezme auto s vozíkem, může si vzít na starost svoz písku před prodejnu Hruška (zastávka Kostelík) na staveniště od Hydrosporu, který modernizuje vodovodní řad. Písek se nebude vracet do pískovišť, tam koupíme nový.

Auta s vozíky budou potřeba i na sběr skla do barelů a jejich odvoz do kontejnérů na sklo či možná do sběrného dvora na Frýdecké.

Co s sebou?

  • Rukavice a pevnou obuv,
  • pití, svačinu,
  • kolečka/táčky,
  • dobrou náladu.
Štítky:

Vložte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

[email protected] [email protected]