Nepořádek kolem kontejnerů: Problém, který stále přetrvává

Udržování pořádku v okolí kontejnerů je záležitostí odpovědného chování každého z nás. Dokud se nebudeme ke společnému prostoru chovat stejně pečlivě jako ke svému vlastnímu majetku, veškerá opatření budou jen dočasným řešením následků neuváženého jednání některých spoluobčanů.

V Hrabové se bohužel stále častěji setkáváme s nepořádkem kolem kontejnerů. Ať už se jedná o kontejnery na směsný komunální odpad nebo o kontejnery na tříděný odpad, mnoho lidí si bohužel myslí, že mohou kolem popelnic odkládat cokoli, co už nepotřebují. Kolem kontejnerů se tak objevují pytle s odpadem, starý nábytek, elektrospotřebiče nebo dokonce stavební materiál.

Přitom všichni víme, že hned za řekou funguje sběrný dvůr OZO Ostrava, kam mohou obyvatelé tyto věci bezplatně odevzdat. Není snad týden, kdy by naše komunální služby neuklízely okolo kontejnerů. Bohužel se ukazuje, že problém nepolevuje, naopak neustále narůstá. Je třeba připomenout, že odkládání odpadu mimo vyhrazená místa je přestupek, za který může být fyzické osobě udělena pokuta až do výše 50 000 Kč.

Apelujeme na občany, aby odpad třídili zodpovědně. Plasty, plechovky a papírové kartony by měly být před vložením do kontejnerů sešlápnuté, aby se do nich vešlo více odpadu. Větší předměty, které do kontejnerů nepatří, je nutné odvážet do sběrného dvora.

Žádáme občany, aby dodržovali čistotu kolem kontejnerů, a děkujeme všem, kteří se chovají odpovědně. Přikládáme několik fotografií, které ilustrují, jak to v některých částech u nás v Hrabové vypadá.

Tento článek byl napsán pro Hrabovské listy ještě před nedávnými povodněmi, kdy byla situace s odpadem extrémní a lidé mnohdy neměli jinou možnost než odkládat odpad tam, kde to bylo jen možné. S vědomím těchto obtíží však i nadále vyzýváme k ohleduplnosti a k využívání sběrných dvorů pro velkoobjemový a nebezpečný odpad.

Štítky: ,

Vložte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

[email protected] [email protected]