Městská policie údajně přestala “hlídat” na Paskovské ulici

V několika komentářích se na Facebooku obce psalo, že městská policie již není na Paskovské ulici vidět a koho se mají občané ptát na vysvětlení. Na facebooku obce, byť se jedná o oficiální kanál, se až na výjimky nikdy žádná zodpovědná osoba nevyjadřovala, takže to vždy bylo o pomoci občanů občanům.

V jednom komentáři se píše:

A ticho po pesine..  :/ Ke kde cemu se tady vyjadruje, ale takova podstatna vec asi opet nikoho nezajima..  🙁

Jura Cholewa, na koho se mam prosim obratit s zadosti o toto zabezpeceni?

Druhá občanka komentář odpovídá:

Odpověď je jasna: obrať se na Hrabovainfo stejně tak mi bylo odpovězeno na dotaz s venčici plochou

Nejprve k Jurovi Cholewovi a Hrabová.Info…

Jura Cholewa je servisní účet mediální komise, která je pouze poradním orgánem Rady obce. Je nepodstatné, kdo skutečně Jura Cholewa je a jestli to je jedna osoba nebo celá komise a další dobrovolníci. Podstatné je, že je domluveno, že Jura Cholewa nesmí zasahovat do diskuzí a ani jinak reagovat. Pokud se někdo dožaduje Jury Cholewy o pomoc, není možné – dle pravidel komise – jakkoliv pomoc veřejně přes tento účet ventilovat.

Co se týká Hrabová.Info

To je web nás občanů, nikoliv obce, zastupitelů nebo nějaké politické strany, hnutí či sdružení nezávislých kandidátů. Oficiální informace zde nenajdete a ani nikdo nikomu neradí, že se má někdo obrátit na Hrabová.Info! Ano, hledejte informace na Hrabová.Info je jiná rada, ale to myslím nikdo z nás nepíše.

Web obce

Radní, někteří zastupitelé, tajemník a jeden občan z “Klubu přátel Hrabové” si nepřejí, aby se vzájemně informace prolínaly mezi oficiálním webem a hrabová.info. Na webu obce se tak nic o společenském životě nedozvíte a na hrabová.info naopak téměř vše – tak vzniká dojem, že Hrabová.Info je oficiální kanál obce. Jinde plní web obce tajemník nebo úředníci, u nás tomu tak není a nic se jen tak nezmění.

Zpět k městské policii

Městská policie na přechodech byla, je a bude. V pondělí 4. června nastala situace, kdy službu měl pouze jeden strážník městské policie a hned se na facebooku obce druhý den objevily spekulace, že vše vyšumělo a že se již přechody nehlídají. Není to pravda!

Jeden z komentářů:

Mi prijde, ze se zacaly hlidat naoko, aby se obcanum zalepily usta a jak vse vysumelo, tak od tama zmizeli.. a ani si toho nikdo nevsiml..  😠

Městská policie zastavovala kamióny u Hrušky a na točně autobusů (Šídlovec)

Kdo projížděl dne 7. června přes Paskovskou nemohl si nevšimnou , že městská policie i nadále dohlíží nad bezpečností chodců a zastavuje kamiony – tak jako každý jiný pracovní den. Potvrdili to i samotní strážnici městské policie. I strážníci jsou jen lidé, kteří si berou někdy volno a jelikož je strážníků nedostatek v celé republice, nastanou prostě dny, kdy má službu jediný strážník v dané obci.

Video (dnešní zastavení kamiónů s poznávací značkou z Polska) je na Youtube:

8 Komentáře

  1. Petr Halfar říká:

    A mohl se, prosím, někdo vyjádřit, jak takové zastavení kamiónu probíhá?
    Jedná se o pouze domluvu nebo je přistupováno k pokutě za porušení zákazu vjezdu? Kolik pokuta činí?
    Bydlím přímo u Paskovské a proto mám přehled, kolik kamiónů (a nejen jich, protože i klasická třínápravová tatrovka má nad 12 tun; stejně tak i samotný tahač (bez návěsu) nebo cokoliv většího) vesele projíždí kolem Šídlovce oběma směry (včera okolo 15:00 hod jsem jel od Vyhlídky po odbočku ke Kotelně a míjel jsem 4 vozidla jistojistě nad 12 tun…
    Díky za reakci.

    • Radomír Orkáč říká:

      Naše městská policie již pouze nedomlouvá, ale rovnou uděluje pokuty. Výši nechtějí a nesmí komentovat. Je tam navíc rozmezí, ale pokud já vím, jakože vím, udělují se u nás pokuty blížící se maximální možné pokutě 2000,- Kč.

      • Petr Halfar říká:

        Nevím, neznám…a proto se ptám.
        Odvody pokut, vybraných MP na území daného městského obvodu, putují do městské centrální kasy, do kasy MP nebo hrabovského obvodu?
        Nicméně, vzhledem k tomu, že aktivitu strážníků MP lze považovat za “boj s větrnými mlýny”, nelze uvažovat o navýšení pokuty na vyšší částku?
        Resp. nelze operativně např. u školy nainstalovat kamerový dopravní systém, aby evidoval projíždějící vozidla a tím pádem se expost pokutovaly i nezachycené vozidla?

        • Jan Dvořák říká:

          Nevím jistě, ale myslím, že pokuty jdou do rozpočtu města, které MP financuje.
          Na kamerový systém pro kamióny už jsme se v Komisi výstavby, dopravy a ekologie ptali, ale prý není vyvinut takový, který by dokázal identifikovat kamióny nad 12 t. Teoreticky by mohl být vynalezen, ale jednoduché by to asi nebylo.

          • Petr Halfar říká:

            Tak tam dejte obyčejnou kameru a já ze záznamu každý večer dohledam auta, které zákaz porušily.

            • Martin Veselý říká:

              Výjimečně souhlasím s p.Halfarem .
              Stačí fo´ták nebo obyčejná kamera.

              Pokud jsou pokuty 2t ,tak to je pro kamioňáky docela směšné.Kdyby šlo o body nebo by museli zpátky Hrabovou vycouvávat , rychle by je to přestalo bavit.

              • Jan Dvořák říká:

                Pokud by to byla obyčejná kamera, tak na prohlédnutí 24 hodin záznamu by večer stěží stačil.

                • Petr Halfar říká:

                  Existuje zrychlené prohlížení záznamu…

[email protected] [email protected]