Seminář – Hrabovské listy (podruhé)

Dnes byla všem zastupitelům zaslána nová pozvánka na seminář/poradu. Součástí je i návrh koncepce od budoucího šéfredaktora.

Z pověření pana starosty,

jako podklad pro neveřejný pracovní seminář (poradu)zastupitelů 11.2.2015 od 17 hod. v zasedací místnosti Úřadu městského obvodu Hrabová, posílám návrh koncepce Hrabovských listů. Autorem je předpokládaný budoucí šéfredaktor Mgr. Petr Žižka.

S pozdravem

Mgr Jiří Strniště
tajemník


Na základě přání autora byl návrh koncepce odstraněn.

 

Štítky:

3 Komentáře

  1. Radomír Orkáč říká:

    Upřímně řečeno, jsem znechucen. Záměrně jsem interně bojoval za to, že je pozvánka špatně formulovaná a že se vlastně veřejnost účastnit může, ale místo toho, aby se obec k tomu vyjádřila, tak zaslala zastupitelům pozvánku novou a již “nenapadnutelnou”.

    Když to chtějí pan starosta a pan tajemník řešit neveřejně, my občabé tomu nezabráníme. Přestože neveřejná (neformální) pracovní schůze je v pořádku, má to pachuť toho, že se k tomu požadavku, na uzavřené setkání, přidávají i zastupitelé, od kterých bych to vůbec nečekal.

    Ještěže se podařilo Změně pro Hrabovou navrhnout za šéfredaktora pana Žižku! Je pro mě zárukou, že snaha k lepšímu bude! Sympatický je pro mě i otevřený dopis Honzy Dvořáka z ČSSD.

    R.O.

  2. Stanislav Holis říká:

    Konkrétně: kdy a jakým způsobem došlo k hlasování o návrhu jestli bude veřejný – neveřejný (kdo hlasoval jak v konkrétní verzi) a jak kdo hlasoval jmenovitě? Proč by voliči nemohli být informováni o postoji jimi zvolených zastupitelů? Vždyť se bude jednat o budoucí podobu věci určené pro všechny občany….

  3. Radomír Orkáč říká:

    Odpoved je jednoducha – nebylo potreba hlasovat – rozhodl to starosta a z jeho povereni o tom dal zastupitelum vedet tajemnik.

    Pracovni porada muze, ale nemusi byt verejna. Jedna se o zcela neformalni setkani, kde by mela probehnout priprava na zastupitelstvo.

    Podle nekterych vykladu by dokonce nemela probehnout ani diskuze, ktera by mela povahu casti jednani zastupitelstva, ktere totiz MUSI byt verejne.

    Dale zkopiruji pravni vyklad:

    Veřejnost projednávání má umožnit občanům, aby mohli sledovat diskusi, kterou zastupujíce občany vedou zvolení zastupitelé, a to včetně jakýchkoli dotazů a vysvětlování. Pokud taková diskuse na neformální schůzce proběhla, a naopak neproběhla na řádném zastupitelstvu, pak je tím prokázané, že šlo pojmově o část jednání zastupitelstva, která měla být veřejnosti přístupná.

[email protected] [email protected]