(FOTO) ZŠ Hrabová: Cesta za poznáním města Brna

Ve středu 12.10. 2022 se 30 vybraných žáků 7. – 9. ročníku vydalo do Brna v rámci projektového dne – Cesta za poznáním. Tříhodinovou cestu RJ autobusem jsme všichni v pohodě zvládli i díky zabudovaným obrazovkám se zábavným portálem.

Po příjezdu do Brna jsme nejprve navštívili Kapucínkou hrobku, která se nachází v suterénu kapucínského kostela Nalezení svatého kříže. Po hodinové  komentované prohlídce  jsme přešli přes Zelný trh k historické budově Staré radnice. V klenutém průchodu jsme se seznámili s brněnskými pověstmi (Brněnský drak, loukoťové kolo, ohnutá věžička na vstupním portále, zvonění na Petrově). Pak nás čekalo Náměstí Svobody s časostrojem, z něhož každý den v 11 hodin vypadává skleněná kulička.

Fotky jsou na Google Photos:

 

Odpoledne jsme vystoupali na hrad Špilberk, kde se žáci v rámci edukačního programu seznámili s nejstarší historií města Brna. Při zpáteční cestě k autobusovému nádraží jsme prošli přes Šilingrovo náměstí na vrch Petrov, kde se nachází Katedrála sv. Petra a Pavla. Katedrála patří mezi nejvýznamnější sakrální místa Moravy. Na zdejších věžích se dle pověsti zvoní poledne již v 11 hodin a další zajímavosti je, že katedrála je vyobrazena na české desetikorunové minci.   Po prohlídce katedrály nás už čekala zpáteční večerní cesta do Ostravy.

Celý projektový den se nám velmi vydařil. Žáci krátce nakoukli do historie a současnosti města Brna, získali nové poznatky a tipy na další zajímavá místa, atrakce, památky, muzea nejen v Brně, ale i v jeho okolí.

Ing. Romana Šebestová, Mgr. Alexandra Opletalová

Převzato: https://www.zshrabova.cz/projektovy-den-cesta-za-poznanim-mesta-brna/

Štítky: , , ,

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]