Hrabová & VŠB: Pomůžete nám nalézt zdroj zápachu ve vzduchu?

(Možnost registrace byla prodloužena do 10.10. 2023) Vážení občané, rádi bychom Vás přizvali k účasti na našem projektu s Vysokou školou Báňskou, který se v prvních měsících týká monitorování emisí z lokálních topenišť a od dubna příštího roku se zaměří na hledání zdroje nepříjemného zápachu šířícího se z průmyslové zóny v Ostravě-Hrabové.

Online formulář: přihláška do projektu

Tento projekt má za cíl vytvořit online monitorovací systém, který bude průběžně sledován akreditovanou laboratoří VŠB TU Ostrava. Naměřené koncentrace budou publikovány na veřejném portálu a budou vhodným způsobem interpretovány veřejnosti. Data budou také archivována pro budoucí analýzy.

Abyste se mohli do tohoto projektu zapojit, potřebujete mít k dispozici elektrickou přípojku s napětím 220V a vhodné místo pro umístění malé měřicí stanice (umístění maximálně do 10 metrů nad zemí). Samotné měřicí zařízení, prodlužovačky a další technické vybavení včetně montáže zajistí kolegové z VŠB, kteří se s Vámi na termínu montáže dohodnou telefonicky. Všichni občané, kteří se do projektu zapojí, obdrží finanční kompenzaci za spotřebu elektrické energie.

Pokud máte zájem o účast v projektu, prosíme, vyplňte online formulář do 10. října 2023. Vaše spolupráce je pro nás velmi cenná a pomůže nám zlepšit kvalitu života v naší obci.

Sdělení kolegy Jiřího Bílka z VŠB:

Měření začne koncem října a kromě připojení na 220V skutečně nic nepotřebujeme. Stačí nám ochota a ukázat kde můžeme stanici namontovat. Jenom to nesmí být uzavřené, izolované místo, kde neproudí vítr.

Kontakt na mobil je pro případ, že nebude stanice měřit (většinou jde o vytaženou síťovou šňůru :-)) Ta spotřeba je cca 50 Kč za měsíc, takže za půl roku 300 Kč a lidem dáme za půl roku 3 000 Kč, jde nám o jejich klid a spokojenost. 

Prodlužovací šňůry i instalační pásky, konzole atd. samozřejmě máme…

Děkujeme Vám za vaši podporu.

Štítky: , , , ,

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]