Hrabovské listy: Černé skládky v Hrabové

Vážení sousedé,

obracím se na Vás trochu netradičně, a to přes Hrabovské listy. Jistě mi dáte za pravdu, že všichni chceme mít naši Hrabovou pěknou, čistou, plnou zeleně. Každý z nás může tomuto přispět svým každodenním chováním. Výsledkem pak bude krásné okolí, do kterého se budeme všichni rádi vracet.

Fotky některých skládek jsou na Google Photos:

 

Zamyslet se nad čistotou našeho obvodu by se měli všichni z nás, chtěla bych však apelovat na naše zahrádkáře, kteří často vyvážejí nepotřebné zbytky rostlin, plevele, větví nebo i posečenou trávu na obecní pozemky. Tvoří se tak černé skládky, které hyzdí naše bezprostřední okolí.

Možností, jak se biologického odpadu zbavit, je celá řada. Ti, kteří nevyužili nabídky si zdarma obstarat od úřadu kompostér, by měli zvážit, zda si ho nepořídí z vlastních zdrojů. Další variantou je zeleň odvážet do sběrného dvora.

Černé skládky, které se nám v Hrabové začínají tvořit, jistě nejsou řešením, jak se nepotřebných přebytků zbavit. Dotyční svým jednáním navíc riskují vysokou pokutu.

Važme si prosím toho, že žijeme na krásném místě obklopeném přírodou. Buďme k našemu okolí ohleduplní, jde nám všem o společnou věc.

Liběna Kluzová

Štítky: , ,

Vložte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

[email protected] [email protected]