Přijďte si v létě zacvičit a zasportovat na naše sportoviště

(Hrabovské listy 07/2024, autor textu: Pavlína Špačková) Letní počasí vybízí k výletům, koupání i sportu. V Hrabové můžete ke sportovním aktivitám využít venkovní workoutové posilovny v blízkosti cyklostezky Domovská a k dispozici jsou také dvě víceúčelová hřiště – jedno se nachází za bytovým domem Šrobárova 22, druhé je v areálu naší základní školy. Hřiště u základní školy je o letních prázdninách otevřené od 14 hodin. Od pondělí do pátku je hřiště v provozu do 21 hodin, o víkendu a o svátcích správce hřiště zavírá o hodinu dříve.

K bezplatnému zapůjčení jsou u správce míče, pálky, sítě či branky. Náčiní zapůjčujeme pouze oproti vratné kauci ve dvou sazbách – 200 Kč za fotbalové branky, ostatní sportovní vybavení je správcem zapůjčeno za 100 Kč. Doposud byly za půjčení sportovních potřeb vybírány drobné poplatky. Rada městského obvodu Hrabová se ale přiklonila ke stanovení pouze vratných záloh a podpořila tak sport a aktivní využívání hřiště dětmi, jejich rodiči či dalšími sportovci. Věříme, že se tento benefit setká s pozitivním ohlasem a zvýší se na hřišti návštěvnost. Po letních prázdninách nezoufejte, brány hřiště budou otevřené i na podzim – v září do 19 hodin, v říjnu do 18 hodin.

Provoz kombinovaného sportoviště pro veřejnost je v Ostravě-Hrabové spolufinancován schválených transferem z rozpočtu statutárního města Ostravy ve výši 97 tis. Kč. Děkujeme za podporu městu, které se dlouhodobě věnuje podpoře sportu na bezpečných místech Ostravy.

Pavlína Špačková

Štítky: ,

Vložte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

[email protected] [email protected]