Hrabovské listy 2024/07

(Hrabovské listy 07/2024, autor textu: Karla Slívová) Milí čtenáři, je tady ten dlouho očekávaný měsíc, který znamená jediné, prázdniny, léto, relax. Třeba jste i vy momentálně ve fázi příprav a plánujete, co vzít a nevzít s sebou na dovolenou. Já vám doporučím, abyste si přibalili i prázdninové vydání Hrabovských listů, které vám můžou ještě více zpříjemnit dny kýženého volna.

Aktuální číslo našeho zpravodaje vás zaujme nejen svým rozsahem, ale věřím, že oceníte zejména výběr článků, které jsme si pro vás připravili. Prostřednictvím rozhovoru vám představíme zajímavou osobnost, jejíž profesní dráha je spjata s Hrabovou, konkrétně s naším dětským domovem. Paní Liběna Vydrová si momentálně užívá prvních dní svého zaslouženého důchodu, do kterého se rozhodla odejít po 48 letech strávených jako vychovatelka. Zavzpomíná na své pracovní začátky, prozradí, jaké jsou její plány do budoucna.

V červnových akcích se ohlédneme třeba za Nocí kostelů, připomeneme mimo jiné i tradiční Hrabovské kosy nebo dvě z akcí, které proběhly na sokolském hřišti. Na tu nejvýznamnější událost přelomu měsíce května a června odkazuje titulní fotografie manželů Hromádkových. Mezinárodní přehlídka historických kol byla opravdu velkolepou podívanou nejen pro obyvatele Hrabové, ale i pro návštěvníky z celého kraje. Když zalistujete naším zpravodajem, naleznete v něm spoustu krásných fotek z IVCA Rally 2024, která letos proběhla pod taktovkou Klubu českých velocipedistů v Hrabové.

Více prostoru jsme tentokrát věnovali naší základní škole, jejíž žáci měli ke konci školního roku opravdu napilno. Prvňáčci byli v knihovně slavnostně pasováni na čtenáře, deváťáci se velkolepě loučili v kulturním domě, všichni žáci se pak v posledních červnových dnech osvěžili zmrzlinou v rámci Zmrzlinového dne.

S letními měsíci se pojí mnoho z oblíbených akcí, bez kterých bychom se už snad u nás v Hrabové ani neobešli. Na Neckyádu se můžete těšit první sobotu v srpnu, závěr stejného měsíce bude patřit Gulášfestu. Den před ním si přijdou na své zejména děti a mládež. Do Hrabové zavítá populární youtuber Tary, s jakým programem se předvede, se dozvíte na následujících stránkách.
Na vaše dotazy či připomínky i nadále čekáme na e-mailové adrese [email protected].

Hrabovské listy si dávají krátkou přestávku, aby vás už v prvních zářijových dnech potěšily dalšími články a fotografiemi. Věřím, že si nadcházející týdny užijete v trochu větším poklidu než zbytek roku.

Přeji vám krásné léto!
Karla Slívová, šéfredaktorka

Štítky:

Vložte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

[email protected] [email protected]