Zahájení stavebních prací na napojení ul. Podnikatelské v průmyslové zóně Hrabová

Na konci letních prázdnin by mělo dojít k zahájení stavebních prací na projektu „Silnice II/478 Ostrava, Mostní II, SO 111.1 – Napojení ul. Podnikatelské“. Tento projekt představuje důležitý krok v budoucnu plánovaného propojení průmyslové zóny Hrabová s ulicí Krmelínská, a to v rámci několika investičních záměrů staveb, jež jsou připravovány pod záštitou Statutárního města Ostrava a Moravskoslezského kraje. Jedná se o stavby „Silnice II/478 Ostrava, Mostní II“ a „Silnice II/478 Nová ulice Krmelínská“.

Zhotovitelem této stavby je společnost PORR a.s., která by měla práce na stavbě dokončit do konce října 2024.

Stavba zahrnuje prodloužení a napojení stávající ulice Podnikatelská, která navazuje na most přes vodní tok (SO 201). Součástí projektu je také realizace ochrany požárního vodovodu (SO 352), který bude vybudován před stavbou samotné komunikace.

V rámci této stavby dojde ke zrušení současného parkoviště se čtyřmi parkovacími místy a k částečnému omezení provozu v místě napojení do skladovacích prostor společností Möbelix a Brembo. Přestože stavba přinese určitá dopravní omezení, nepředpokládá se zásadní narušení dopravy, protože se jedná o lokalitu na konci místní komunikace v průmyslové zóně.

Celková hodnota zakázky činí 2 498 388,37 Kč bez DPH.

Tento projekt je součástí širšího plánu rozvoje dopravní infrastruktury v Ostravě, který má za cíl zlepšit přístupnost průmyslových zón a usnadnit dopravu v této oblasti.

Štítky: ,

Vložte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

[email protected] [email protected]