Hrabová: Opravy v domě pro seniory na ulici Šrobárova

Rádi bychom vás informovali o postupu oprav a opatřeních, která byla přijata po zaplavení domu pro seniory na Šrobárova 22. V následujících odstavcích vás seznámíme s aktuálním stavem oprav nefunkčního výtahu, dodávky teplé vody a vysoušení sklepních prostor.

Oprava nefunkčního výtahu

Zprovozňování výtahu bylo zahájeno hned v prvním týdnu po povodních. Nejprve bylo nutné odčerpat strojovnu výtahu a výtahové šachty od vody kontaminované olejem. Odčerpání musela provést odborná firma, kterou však v době po povodních bylo problém nasmlouvat/sehnat. Teprve po odčerpání kontaminované vody mohla firma, která se nám stará o výtah, posoudit rozsah poškození a objednat potřebné díly. Výtah v daném domě je speciálním hydraulickým modelem z roku 1997, a jeho díly se vyrábějí na zakázku výhradně pro tento typ výtahu, což prodlužuje dodací lhůty.

Rádi bychom vás ujistili, že dodavatel je informován o důležitosti této opravy pro nájemníky a že pro něj představuje prioritní záležitost. V současné době spolupracujeme se sociálním odborem a městskou policií na řešení urgentních případů nájemníků, kteří se nemohou pohybovat.

Dodávka teplé vody

Pokud jde o dodávku teplé vody, plynové bojlery se podařilo zprovoznit již dva dny po opadnutí vody. Bohužel elektrické vedení v kotelně a elektrické oběhové čerpadlo, které zajišťuje stálý tlak teplé vody, byly poškozeny. Nové zařízení bylo objednáno a očekáváme jeho instalaci v příštích dnech.

Vysoušení sklepních prostor

Ve sklepních prostorách je už druhý týden nasazen vysoušeč, který je postupně přemísťován. Další vysoušeče budou přesunuty ze základní školy do sklepů jakmile je nám škola dá k dispozici. Po vysušení prostor bude objednána specializovaná firma, která provede protiplísňové nástřiky, aby se zajistila prevence proti vzniku plísní.

Omlouváme se za zhoršené podmínky pro nájemníky a ujišťujeme vás, že děláme vše pro odstranění těchto nepříjemností. Děkujeme za vaši trpělivost a spolupráci.

Zdroj: Petr Přeček, bytový technik

Štítky:

Vložte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

[email protected] [email protected]